For another better days…

Sik sentiasa hari cerah you… Ada juak waktu nya mendung, buak ari, berangin, ujan panas. Sentiasa nya macam ya. Jangan salah faham. Mulanya, aku kickstart dengan branding baru. Kurang lebih setaun juak lah. Then, aku start utk merasa “feel” barang ya xda dengan aku. I was thinking utk to go beyond Sarawak pun virtual border…

Covid-19: Serba Salah

Kita jadi serba salah sik tauk macam ne. Malaysia telah menguatkuasa MCO start 18 Mac dolok pake membendung covid. Lepas hampir 2 bulan, kinek tok nya disambung lagik sampe 9Jun, makey CMCO atau pergerakkan bersyarat. Urusan dan perniagaan boleh berjalan mcm sblm tok tapi diberik SOP pakey elak penularan. Masyarakat secara umum masih belum faham….

Baazar Atas Talian?

Agak merisaukan juaklah sebenarnya, dalam kita nak nyambut Ramadhan dan Syawal tok sik dpt nak bersenang lenang berbeli barang macam biasa. Kemungkinan besar PKP atau sewaktu dengan nya akan terus dipolah bagi nyekat penyebaran wabak Covid19 yang dijangka maseh waktu ya. Dari keputusan ya, ada yang dah nanggar potensi untuk makey “Online” untuk molah business…

Apa nak jadi lepas tok?

Masuk hari ke-14 dah controlled movement order dari kerajaan. Sudah semestinya bermacam-macam dah perkara bermain dalam pemikiran kita. Bumi kita semakin “healing” katanya kerana dah kurang pencemaran. Apa yang pasti ada 14-hari lagik totalnya 28 hari tempoh had pergerakkan tok. Tapi ada umat manusia masih bertarung mencarik jawapan dalam kehidupan. bahkan ada yg tgh bertarung…