Al-Kesah nya tekkk…

Agak lamak juak dah aku x berbunyi. Bukannya pa, lamak dah mula dpt tempahan video n bekerja tok, xda masa gilak nak leasure2 gilak. Boleh kata every weekend ada job. Murah rezeki juaklah. Mudahan berterusan…

Entry kali tok, spt biasa recap apa dah berlaku spjg sekda entry… Haha. Server down, Tahun baru cina, maulidur rasul dan sewaktu dgn nya..

Waktu tok, aku dah balit makey wordpress server. Langkah terpaksa bila server hosting ku down tiba2. Limited features, tp atleast maseh dpt molah entry.

Sbnarnya, bukan design yg penting tp content. Hehe. Jd waktu tok, capaian ke web tok lebih mudah sbb dihost di publicserver yg boleh dikatakan hebat agiklah… Powerful, cuma masalahnya byk glak urg makey. Tp sik apa, janji FREE. Haha

 

ok, bulan duak tok kira musim landas juak lah. Kadang2 ujan, kadang2 sik. Tahun baru cina… Kira best juaklah nyaman jak. Tahun tok tek, dak chinse celelbrate yr of golden rabbit. Jd cdak expect byk brg bagus. Tp kita tok ok2 juaklah.. based on kpercayaan cdak mmg ada ong. Tp kta tok mrancang ajak. Tuhan decide.

bila dah tahun baru cina tok, tutup la keday. tapi tahun tok sik brasa gilak sbb cun2 cuti kenak hujung minggu. alu bersambung cuti urg. cina dipasar nang dah tutup awal dah, hari senin sidak dah start closing. cdak tok selalu pegi outstation. ada pegi oversea, jrang jak celebrate.

tahun baru cina tok tahun baru bah, bukan kdak hari raya. jadi skadar mengingatkan tahun baru bah. jadi hanya yg tinggal berbukak keday org bumiputera &  mereka2 yg sik meraikan tahun baru cina lah. jadi kesempatan waktu sunyek tok dipakey aku juak utk gi minum pagi ditempat yg aku pun lum pernah jejaki sejak 27thn yg lalu…

Kali pernah ku ke keady tok aku pun sik ingat. toklah tempat dipadah aku… dolok kwsn tok kwsn perhentian bas, bersebelahan lorong sempit. nak ka kinek tok dah jadi jeraya sia, jd tempat tok dah more accessible lah. kira toklah tempat urg tua2 salu lepak kinek tok. dolok kan ada warong kat tempat urg jual buah ya, kinek tok dah sekda agik, jadi sitok lah dasan sidak landing gik…

kebtulan maulidurrasul disambut cun2 smggu raya cina. Tahun tok sambutan di kota samarahan tp aku xda pg. Gago sbb hari mggu ya ada job wedding. Ingat nk abiskan dlm mggu tok. Tp rasa2 tok, extend ckit lah. Baruk siap cgek
 ajak clip ya. Mok coba meet expectation client kinek tok tambahan, dah ngambik brg baru juak.

Kpg Segedup, rumah urg ninggal

Enough with that, slamak xda entry tok byk juak peristiwa yg dah berlaku. Berita kuarga pun ada juak. Mcm2 lah…. terimak kaseh kerana sudi membaca..ehehe. Hari pun sudah malam, wassalam…hehe.

Published
Categorized as general

By awgkhairul

charitable

2 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: