Cerita Tepi Padang.

Posting ini tok bukan lah sesuatu yang kontroversial. Biasa ajak. Sekadar berkongsi cerita dan pengalaman tentang bolasepak Sarawak yang tengah hangat memperkatakan isu match fixing yang dah meledakkan ‘spark’ kemarahan banyak pihak terhadap pengurusan bolasepak Sarawak. Sebelum 2009, FAS sebenarnya

Posted in general

ada apa dengan masalah?

sekda manusia hidup dalam dunia tok tanpa masalah. semua ada masalah. dan setiap masalah mestilah ada solution @ penyelesaian nya. Hakikatnya, dunia tok bukanlah tempat kita untuk goyang kaki. mun nak bersenang-senang sekda masalah, sewenangnya kita koreksi dirik kita pun

Posted in general

Tahfiz Terbakar, Rahsia Terbongkar

Bila dikenang, jaik ati dengar berita kebakaran rumah tahfiz di Keramat baru-baru tok. 23 nyawa terkorban. 7 suspek ditahan. Awal2 tok madah berpunca dari selak-menyelak antara miak tahfiz dgn cdak 7 tok. Berebut padang futsal dengar nya. Dah di test

Posted in general

Rasa best molah kes di internet? Baca lokkk…

Mungkin dalam kotak fikiran kitak urg, sebenarnya “hebat” molah penipuan online ataupun encuri henpon urang, molah komen pelik2 lam internet, etc… pendek kata molah kes la di internet. Bagi sesetengah, memang berpendapat susah untuk di kesan, sebab internet ya dunia

Posted in general

demi masa.

ada sebuah surah dalam al-qur’an. ayat makkiyah (diturunkan di Makkah) yang hanya ada tiga ayat. surah tok adalah surah terpendek dalam qur’an. surah al-asr. dalam tafsirnya, firman Allah: Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang Demi masa (1)

Posted in general

“Mulia gilak ka miak Ultras ya?”

Sememangnya sik lah miak ya mulia. Namun, ada jurang besar antara ultras dgn orang dudok nanggar ball dalam stadium. Football dalam Malaysia tok dah lamak dolok lagik. jaoh lebih dolok dari Malaysia merdeka. Permainan yang diembak masok definitely dari penjajah

Posted in general

Sampai Bila Harus Begini?

Originally posted on www.sayotters.net:
Semalam, jurulatih Sarawak David Usop mengumumkan untuk berehat dan menyerahkan tugas membimbing pasukan Sarawak kepada pembantu beliau ketika ini, Pangiran Bala bagi mengharungi baki perlawanan MSL2017 & Piala Malaysia 2017 selepas ini. theborneopost.com Walaupun…

Posted in general

Cukei Tok Sri Jagong

Kecoh Sarawak angkara pelaksanaan cukei Pelancongan. Komen Datuk Sri Nazri Aziz, Menteri Pelancongan dgn Datuk Karim Hamzah, menteri pelancongan sarawak yg nyata mengangkat jabar urg Sarawak secara keseluruhan. Datuk Sri Nazri kinek tok dah dilabel urg sebagai ‘jagong’ angkara statement

Posted in general

Sapa Sangka, Toklah Football kita…

Aku maseh ambak ati sebenarnya. Waima Sik menang, lawan selangor malam tadik. bukanlah sesuatu yang menghampakan. Selepas tamat perlawanan, aku sik menjangkakan terungkap jawapan kepada satu persoalan besar: Kenak Sarawak sik angkat2 lepas tukar coach, lepas tukar management bah kan

Posted in general
August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
yg lepas