Selamat Hari Sarawak

Syukur Alhamdulillah diberik kesempatan dan kelapangan untuk terus mengisik blog. Selamat datang juak ke address baru website tok: http://www.awgkhairul.com. Dah tiba masanya juak. Tapi buat masa tok sikit² dolok lah. Lagik nk merancang apa content or apa benda yg nak aku ketengahkan di sitok.

Published
Categorized as general

P-K-P Bersiri…

Since March 2020, Malaysia masih meletakkan status negara secara negara yg menutup sempadan nya dari dimasuki warga asing utk tujuan perlancongan dan sebagainya. Tok bertujuan mengekang dan memutuskan rantaian virus covid-19 yang maseh menular ketika tok. Sik terkecuali Sarawak, yang turut mengenakan PKP yang diselia dan diuruskan oleh sidak Sarawak Disaster Management Committee yang lebih…… Continue reading P-K-P Bersiri…

Published
Categorized as general

For another better days…

Sik sentiasa hari cerah you… Ada juak waktu nya mendung, buak ari, berangin, ujan panas. Sentiasa nya macam ya. Jangan salah faham. Mulanya, aku kickstart dengan branding baru. Kurang lebih setaun juak lah. Then, aku start utk merasa “feel” barang ya xda dengan aku. I was thinking utk to go beyond Sarawak pun virtual border…… Continue reading For another better days…

Published
Categorized as general

Covid-19: Serba Salah

Kita jadi serba salah sik tauk macam ne. Malaysia telah menguatkuasa MCO start 18 Mac dolok pake membendung covid. Lepas hampir 2 bulan, kinek tok nya disambung lagik sampe 9Jun, makey CMCO atau pergerakkan bersyarat. Urusan dan perniagaan boleh berjalan mcm sblm tok tapi diberik SOP pakey elak penularan. Masyarakat secara umum masih belum faham.…… Continue reading Covid-19: Serba Salah

Baazar Atas Talian?

Agak merisaukan juaklah sebenarnya, dalam kita nak nyambut Ramadhan dan Syawal tok sik dpt nak bersenang lenang berbeli barang macam biasa. Kemungkinan besar PKP atau sewaktu dengan nya akan terus dipolah bagi nyekat penyebaran wabak Covid19 yang dijangka maseh waktu ya. Dari keputusan ya, ada yang dah nanggar potensi untuk makey “Online” untuk molah business…… Continue reading Baazar Atas Talian?

Published
Categorized as general