Lebih Setahun sik aktif

Dah dekat nak setahun lebih dah sekda entry. bukan sekda idea, tapi dah terlampau malas nak menulis, bercerita, walaupun ada HP ditangan. mungkin dah menjadi lumrah manusia kali. pada masa yang sama, aku ada juak benda-benda lain yang nak dipolah. boleh dikatakan rasa macam dah ‘kurang minat’ untuk mengomentar panjang-panjang masalah zaman sekarang. kerana dah…… Continue reading Lebih Setahun sik aktif

Published
Categorized as general

Drama Malaysia Baru

Berlalu PRU14, BN ditulak mantak² oleh dak Malaya. Kedak ya juak di Sabah dan sebahagian lagik di Sarawak. Kemunculan Pakatan Harapan ditanggar mbak sinar baru politik Malaysia. Tapi bg aku, ia lebih kepada ‘correction’ yg coba dipolah oleh Tun Mahathir lepas 15 tahun nya melepaskan jawatan Perdana Menteri. 1998, Tun muang urg paling kanan nya-…… Continue reading Drama Malaysia Baru

Published
Categorized as general

Loyar Muka Pintu

Demam pilihan raya sememangnya dah terasa. tambahan lagik udah pun siap hari pencalonan untuk PRU14. ternyata banyak tempat ada pertandingan, sama ada satu lawan satu, tiga penjuru, empat penjuru, dan berpenjuru-penjuru jak urg nak bertanding. 13 kali dah Malaysia mengundi, dan kelak akan berlangsung pemilihan yang ke-14 untuk memilih pemimpin yang bakal menerajui Malaysia untuk…… Continue reading Loyar Muka Pintu

Published
Categorized as general

Kamek muslim, kitak?

Lekak peristiwa 9-11, masyarakat Islam sik pernah rasa tenteram. Byk urg yg ngait islam dgn keganasan. Bukan setakat ya, byk juak cemuhan2 burok dilemparkan ke atas org islam. Sebelum2 tok di negeri kita sik lah ada kita dengar urg berdengki dengan islam tok tapi disebabkan ada nya media social, byk komen2, posting2 yg menggambarkan ada…… Continue reading Kamek muslim, kitak?

Published
Categorized as general

Cerita Tepi Padang.

Posting ini tok bukan lah sesuatu yang kontroversial. Biasa ajak. Sekadar berkongsi cerita dan pengalaman tentang bolasepak Sarawak yang tengah hangat memperkatakan isu match fixing yang dah meledakkan ‘spark’ kemarahan banyak pihak terhadap pengurusan bolasepak Sarawak. Sebelum 2009, FAS sebenarnya telah terkubor. Sik payah kata apalah, dah dipadah muflis kerana bebanan hutang sana-sini pakey support…… Continue reading Cerita Tepi Padang.

Published
Categorized as general