KFC Hopoh

Seperti biasa, aku mun dah kelaparan baruk aku ada rasa nk share cerita. Banyak barang dalam palak tok. Tapi boleh lah, cerita tok k jadi bahan hari tok. Mungkin rami yg tauk KFC. Tp xrami yg tauk betapa dekat nya

Posted in general

Kuching Fest 2015

Setiap tahun Kuching meraikan sambutan ulangtahun Kuching upgrade jd Bandaraya. Kuching mendapat status bandaraya pd 1 Ogos 1988.  Jadi tiap tahun, akan dianjurkan Kuching Fest sempena hari Bandaraya Kuching. toklah antara gambar2 yg sempat ku ambik waktu di sia hari

Posted in general

Syukur Alhamdulillah

Syukur, berkat kesabaran, doa yg berpanjangan, Alhamdulillah apa yg kita hajati, mun rezeki kita, memang tuhan akan datangkan kepada kita. Mun sik dapat pun jangan juak kita terlalu sedih, Alhamdulillah juak. Ya pun satu anugerah dari Allah untuk kita. kenak

Posted in general

Jgn takut, makan jak!

Dalam Sarawak tok, cerita bab makan2 tok antara cerita paling best dikelakar. Sarawak mmg terkenal dgn mcm2 makanan dari pelbagai bangsa dan kaum. Selain ya juak, chef2 makanan Sarawak tok agak bijak juak bila daknya berjaya mengadaptasi mknan bangsa2 tok

Posted in general

Revisited.

Dalam rilek2 mcm tok mudah nk datang  idea nk madah apa. Nya kira mcm ilham. Bbrapa hari tok tek panas dan jerebu jak kuching. Putih and kabur jk. Jarak penglihatan pun kurang. Gunung Serapi,   Gunung Santubong dah xdpt didiat dr

Posted in general

Antu Likor

Bila dah masok malam ke-27 posa maka start lah urg kampung bertuntung, masang pelita mun mensia marek, moden sikit masang lampo cabik, mun agik moden, makey LED strip, pakey ngias rumah. Disebalik malam 27 posa tok, dalam Islam, 10 malam

Posted in general

Tinggal kenangan…

Sekda perancangan juak sbnarnya utk  kelakar hal tok. Tapi yalah rasa terkejut dengar and baruk tauk cerita ya lah jadi tergerak rasa hati nk cerita. Hari marek, sebesar ne api nok meruntun kan rumah tua di Kpg No.4 tok, sebesar

Posted in general

P.A.G.I

Pesan urg tua2, mun bangun pagi- lekas2 bukak penjan sak cahya masok & dibukak pintu rezeki. Mungkin benar, mungkin sik tp yalah pesanan yg diwarisi turun temurun mensia marek. Salunya pesanan org tua tok berdasarkan penglaman sidak dan mungkin apa

Posted in general

Ramadhan

18hb Jun 2015. Hari Pertama posa. Mungkin gik steaday. Sbb gik awal2 tok sik berasa gilak posa tok. Gik jaoh you… ada 29/28 hari gik nak sampe ke ujungnya. Namun demikian ingin juak lah di share cerita2 urg posa tok.

Posted in general
August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
yg lepas