Kawan.

Hidup kita lam dunia tok nang xjaoh dari bertemu dgn urg lain, bait kita kenal, sik kenal, keluarga, sama dirik, bah, entah apa2 gik kah. Nang macam2… Bila dah kenal ya dijadi kawan. Dah jadi kawan ya mula lah kenal

Posted in general

Owh…

Lamak juak dah sekda bercerita disitok. Seolah2 sekda apa2 pun yg berlaku tp sebnarnya, mcm2 dah terjadi sepang lebih kurang 3-4  bulan tok. Semuanya diupdate di facebook jak. Mulanyaa nk mengabaikan facebook tapi bila difikir2 masalah juak sik berfacebook. Nya

Posted in general

2015 berjalan dan terus berjalan.

Memang xdpt dinafikan masa berjalan dgn pantas. Sik dpt ditapok sik dpt ditutup tetap juak nya berinsut 2014 ke 2015. Byk gilak pengalaman 2014. Dari bagus jd jaik, jd jaik ke bagus, ada yg mcm ya jk… semua dah jadi

Posted in general

Golengkan…

Memang benar ball ya bergoleng sbbnya bulat. Tp mun sekda tindakan untuk menggolengnya, ball ya sikkan bergoleng juak. Toklah kejadiannya dengan team Sarawak kita. Ura2 hampir separuh team akan pergi ke team lain. Walaupun bukan ‘cerita baru’ tapi kali tok

Posted in general

Tigabelas

Selalu mun bertemu cdak yg ngelala muka di Stadium, kwn2 kadang2 keluarga pun salu nyebut bila bertembung, Salam Tigabelas… Apa maksud tigabelas? Kenak tigabelas? Ok, tok ku nak ngalus ceritanya kenak nya tigabelas. Tigabelas tok sbnarnya agak sinonim dgn negeri

Posted in general

Selamat Hari Raya

Bah dah lapan dah raya urg tok. Hehe. Aku maseh lom berkesempatan nk ngabas rumah2 pak menakan, mak menakan, nenek2 gik tok. Kesibukkan urusan harian juaklah sbnarnya. Raya tok.cun2 kenak hari isnin jadi, cuti 2 hari jak. 3rd day aku

Posted in general

Ya Allah, Selamatkan MH370

Lebih kurang 3minggu dolok kita di Malaysia gempar dgn kehilangan belon MAS MH370. Sampe ke kinek ari tok mcm lom ada tanda belon ya nk di temu. Walaupun mcm dakwaan madah nemu petunjuk madah belon ya dah dekatnk di temu.

Posted in general

Apabila Dunia dikuasai Maklumat

Mungkin rami yg setuju mun dipadah, kinek tok kita dah dikuasai oleh maklumat. Apa tah agik dgn kewujudan “cyber space” yg nyata telah ngubah banyak persepsi masyarakat berbanding sebelum tok. Walaupun terlalu byk kebaikan nya, tp bak kata urg tua,

Posted in bahasa sarawak, general

2013.. Ku tinggalkan dgn penuh cerita…

Berlalu dah 2013. Mcm cerita berlaku. Bait peribadi, bait komuniti. Ada pahit ada manis. Macam2 jak… Antara yg best tahun 2013, Sarawak Champion Liga Perdana, sambutan 50thn Sarawak merdeka, apa gik? Byklah… Sik lupak juak cerita2 sik best, kes kehilangan

Posted in general
August 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
yg lepas